ολα ξεκινησαν
απο τον παππου

Όλα ξεκίνησαν αρκετά χρόνια πριν, όταν ο Παππούς αποφοίτησε το 1961 από την Αμερικανικη Γεωργική Σχολή. Γεμάτος γνώσεις, όρεξη για πρόοδο και δίψα για εμπειρία, επέστρεψε στα κτήματα μας, στον εύφορο Λακωνικό κάμπο, έτοιμος να εφαρμόσει όλα όσα, καινοτόμα για την εποχή, έμαθε. Ως το μοναδικό αγόρι της οικογένειας, είχε την ευθύνη να στηρίξει όλη την οικογένεια, και αυτό έκανε.

Με γνώση και μεράκι ξεκίνησε με στόχο να παράξει το εξαιρετικό μας ελαιόλαδο. Ένα εύφορο έδαφος, σε έναν προσηλιακό λόφο, λίγα μόλις μέτρα από την θάλασσα και ο καθημερινός μόχθος ήταν η συνταγή την επιτυχίας!

ώσπου πηρε την
σκυτάλη ο πατέρας

Πρωτού περάσουν αρκετά χρόνια, ένα νέο μέλος είχε έρθει στην οικογένεια και ήταν πλέον έτοιμο να βοηθήσει. Από το 1980 ο Πατέρας, έχοντας αποκτήσει και αυτός σημαντικές γνώσεις, στάθηκε δίπλα στον Παππού, και μαζί έδωσαν μια νέα πνοή στην καλλιέργια τόσο των ελαιόδεντρων όσο και των εσπεριδοειδών που είχαν προστεθεί τα τελευταία χρόνια.

Με συνεχή μελέτη, αρκετό κόπο και αξιόλογες καινοτομίες, το επόμενο βήμα είχε ήδη πραγματοποιηθεί.

Η Γιαγιά πάντα δίπλα σε όλους

Σέ όλη αυτή τη πορεία, κανείς δεν μπορεί να λησμονήσει το σημαντικό ρόλο που διατελεί η Γιαγιά. Μια προσωπικότητα πάντα δυνατή και αγέρωχη μέσα στην οικογένεια, με διάθεση να βοηθήσει τον καθένα σε ό,τι χρειαστεί.

Υπέροχη σε όλα. Στην οργάνωση του νοικοκυριού, στις σκληρές αγροτικές εργασίες και φυσικά στις ελιές που κάθε χρόνο “φτιάχνει” και μας φιλεύει.

Ο Καθοριστικός ρόλος της Μητέρας

Η Μητέρα, είναι από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες στην διαδρομη αυτή. Έχοντας ταυτόχρονα πολλούς ρόλους που ξεκινούν τις πρώτες πρωινές ώρες και τελειώνουν αργά το βράδυ, όλα αυτά τα χρόνια έχει σταθεί αρωγός στην επιτυχία.

Μοναδικό της χόμπυ; Κάτι που μας κάνει όλους περισσότερο ευτυχισμένους. Να έχει πάντα το τραπέζι γεμάτο με μοναδικές γλυκές και αλμυρές γεύσεις.

Σήμερα

Φτάνοντας στο σήμερα, έρχεται η μύηση της τρίτης γενιάς. Με επιρροές που ξεκινούν από τα πρώτα παιδικά χρόνια και μεγάλη αγάπη για το κόσμο των τροφίμων, ήρθε η ώρα τα αγνά αυτά χειροποίητα προϊόντα να φτάσουν σε κάθε νοικοκυριό. Το ελαιόλαδο του Παππού που κάθε χρόνο παράγουμε, τις ελιές της Γιαγιάς τις οποίες διαλέγουμε μια-μια για να συνοδεύουν κάθε σας γεύμα και τα υπέροχα κουλουράκια της μαμάς που με την μυρωδιά τους μας ξυπνούν αναμνήσεις.

Όλα στηριγμένα στην ίδια φιλοσοφία, να φτάνουν σε εσάς όπως τα γνώρισαν και τα αγάπησαν οι προηγούμενες γενιές, αφήνοντας το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.